Äntligen verkar sjukdomarna ha vänt !


Äntligen börjar vi alla att må lite bättre !

Både jag och Hanna är feber-fria idag och även om jag har varit väldigt trött idag oxå och inte speciellet hungrig så känner jag att det är på rätt väg *skönt*
Hanna har varit i stort sett som vanligt idag,så vi klarade oss nog ganska så lindrigt undan som väl är !
Vi har haft en jätte lugn lördag och bara slappat allihop här,
vad skönt det är !!Bara släppa alla måsten...inte för att jag hade orkat ta mig för något avancerat idag ändå men är jag frisk har jag svårt att vara stilla sådär en hel dag :-)
Nu är jag ensam hemma med barnen,Morgan är på middag med sina kollegor och deras respektive,TYVÄRR kunde jag ju inte följa med idag :( Jätte synd,för det är ett så glatt & trevligt gäng,men där gick gränsen för vad jag orkade idag ;-)Och med tanke på vad som väntar imorgon så ville jag spara krafterna tills dess....!

För nu kommer vi ju som väl är iväg på våran planerade Göteborgs-resa imorgon,
hade blivit så ledsen om vi fått ställa in den,för att inte tala om Hanna & Patric.
De längar så efter Ebba & Stina,Patric har redan radat upp alla leksaker på golvet som han ska ha med sig *fniss*
Där får vi nog rensa en hel del imorgon med tanke på att vi ska åka tåg och inte kan ha hur mycket packning som helst ;-)
Och imorgon-kväll sen blir den absoluta höjd-punkten av resan för Ebba & Hanna när vi ska gå och titta på DARIN !!!
Det ska bli så spännande att se tjejerna och deras reaktioner under konserten ;-)
Jätte mysigt !!!

Vi kommer tillbaka på tisdag-kväll igen så då återkommer jag förhoppningsvis med en skojig rapport :)

Lägger in en bild på Patric & Stina från deras besök hos oss i september när vi sist träffades,
de skulle absolut sova tillsammans i Patrics säng och hade många och långa diskussioner tillsammans om så allvarliga saker som tex nappar och välling*hi hi*


44866-12

KRAM !!!



Nu är jag oxå sjuk...

Jätte skojig blogg det här,det enda jag skriver just nu är om våra sjukdomar *ler snett*
Fick hämta hem Hanna från fritids idag för att hon hade feber,och jag har i ärlighetens namn inte heller kännt mig bra idag.
Så väl hemma så bäddar jag ner barnen i soffan framför en film (Patric är tack å lov frisk igen !!)och sen gick jag och la mig,tog febern och det visade sig att jag hade 38,8.
Jag som i stort sett ALDRIG har feber !
Herre jösses,man blir ju döds-sjuk direkt bara man ser vad det står på termometern ;-)

Mer än så blir det inte här idag,ska krypa ner i sängen och vila igen,känner mig inte pigg nog att vara uppe :-(

Kram till er alla !

Sjukt igen !

Så var stackars lille Patric sjuk igen ! Blir galen snart,de sista veckorna har ju inte gjort annat än avlöst sjukdomarna här i huset.

Patric var ju som sagt mycket piggare igår efter sin feber som han hade i fredags och ungefär en halvtimme efter att han lagt sig igår började han hosta som bara den.
Trodde först det var astman som spökade men medicinerna hjälpte inte ett dugg,
det lät banne mig som kikhosta....trodde han skulle hosta sönder lungorna.
Inte gick det få i honom host-medicin heller *envisa pojk* ;-)

Så i natt har det inte blivit många timmars sömn,hostandet har hållt på hela natten och Patric har förstås oxå sovit jätte oroligt.

Sen imorse han hann knappt vakna förrän han säger i panik att han har ONT i magen och måste bajsa...behöver ju inte gå in på detaljer men det var som vatten kan jag ju säga :o) Idag har han mest  hostat & hostat och fått ont i magen ett par ggr till.
Lille gubben !
Så imorgon får Morgan vara hemma med honom,
vi får försöka turas om litegrann helt enkelt.
Jag har utbildning både på den nya tekniken imorgon + att jag ska få utbildning på att lära mig att använda en sån här DEFF-apparat,som kan användas vid hjärt-stopp.
Kände att jag inte ville missa det.
Sen får vi se hur det blir resten av veckan helt enkelt.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att få sova liiiite mer i natt :-)

*kram*


Kalaset avklarat

*phu*
Äntligen lite lugn & ro efter ett mer eller mindre hysteriskt dygn känns det som,barnen har precis lagt sig i sina sängar och Morgan for iväg till jobbet för att skotta lite snö-hans sätt att koppla av medans jag finner min avkoppling här framför datorn :-)
Det är redan - 17 grader kallt ute,i natt hade det varit -18,9 som kallast så det ser ut som att det blir så i natt oxå *brr* Det är skönt att man får stanna inne,så himla vanligt är det ju inte att det blir så kallt här nere i södern av Sverige ;-)
Min vän Maria som bor i Boliden skrattar förmodligen åt det här inlägget och tycker att jag gnäller i onödan över liiiite kyla *fnissar*
De har väl haft mellan -20 till -30 i veckan *huuuu*

Dagen av "mycket att göra" började iallafall igår med att vi åkte till stan och storhandlade,
hemma igen så började jag fixa lunch samtidigt som jag packade upp varor och Morgan fick "äran" att städa toaletten.
När vi ätit sen så började jag med bull-bak,hade tack och lov lånat assistenten av mamma,då går det lite smidigare.
Barnen hjälpte till lite då och då,och när bullarna var klara så gjorde vi choklad-bollar oxå (ni vet de där runda choklad-bollarna med socker på vars namn är så omtvistat ;-)
När allt bak var klart och även en sanering av köket så satte vi igång med stor-städning av Patrics rum,
jösses alltså !DET var definitivt behövligt !!!!!
Förstår inte var alla dess leksaker kommer ifrån *skakar på huvudet*
Vi slängde faktiskt ut en stor påse med bara skit,trots lite klagomål från Patric så tror jag att han var hyfsat nöjd sen och framförallt fick han mera plats kändes det som !!!!
Han fick pengar av mormor & morfar i födelsedags-present att köpa sig en ny bokhylla för,ser fram emot att få ordentlig ordning i hans rum framåt våren här.
Vi ska tapetsera om där inne + byta golv,det är nästa projekt här hemma ;-)


Nåja sen var klockan närmare 20.00 innan vi var klara med allt igårkväll,då sjönk vi utmattade ner i soffan allihop och bara slö-tittade på TV några timmar innan vi gick och la oss.


Idag fick vi faktiskt sov-morgon till halv 9 :-) Barnen var uppe strax efter 7,men de höll sams i 1,5 timme och låg i Hannas säng och tittade på TV.Ibland går det,trots att de mest är som hund & katt mot varandra just nu-sann syskon-kärlek ;-)
Patric hade ingen feber idag heller så då kände vi att vi kunde köra på med kalaset som det var tänkt !

Så förmiddagen ägnades åt förberedelser för kalaset och så var farfar Sture här en vända och fikade efter att han skottat ordentligt åt oss utanför på gården med traktorn :-)

Efter en snabb-lunch körde jag sen in Hanna till en kompis i stan så fick hon leka under eftermiddagen.

Och sen vid 14-tiden ramlade det in 7 grabbar här,
och det blev ett riktigt lyckat kalas måste jag säga.
De lekte mest i Patrics rum allihop,de hade knappt ens tid att fika ;-)
Mot slutet när de förmodligen blev ganska trötta,hade de väldigt mycket spring i benen och sprang fram och tillbaka och lekte riddare och jagade varandra och skrek :-)

Vi lyckades iaf avstyra det ganska så snabbt med fisk-dammen,det är så härligt att se allas förväntansfulla ansikten när de står där med sitt spö i handen och ska fiska :-)

Sen var det ganska lagom att avrunda det hela och jag lämnade Morgan att plocka undan alltihopa och körde in till stan för att hämta Hanna,
måste säga att det var otroligt SKÖNT att komma hem till ett färdig-städat hus och bara kunna sätta sig ner i soffan en stund ;-)


Nu ser jag och Patric fram emot ytterligare en ledig dag tillsammans imorgon och då ska vi inte göra något speciellt alls,det ska bli så skönt !!!

Kram på er alla !!


Patric bättre !

Idag vaknade Patric med mindre feber och den verkar inte ha stigit under dagen,
så nu hoppas jag att vi kan ha hans 4-års kalas imorgon.
Han vill ju så gärna och planerar för fullt vad han och hans kompisar ska göra imorgon och frågar minst en gång i halvtimmen om han har feber...lille gubben ;-)

Vi har iaf förberett för kalas idag och varit och handlat och bakat bullar,bullarna är precis färdiga här nu och jag och barnen har precis fikat på nybakta bullar och mjölk-finns det något godare ?????
Så fortsätt gärna att håll tummarna att allt blir som planerat imorgon :o)

Nu ska jag förbereda lite mat inför kvällen,
och så hoppas jag att Morgan dyker upp ifrån skogen snart,han var bara tvungen att åka dit och titta till sin maskin litegrann ;-)

Kram Jessica





Snö-kaos & feber


*brrr* Vad det är kallt idag,
det blåser & snöar som bara den.Svårt att säga hur mycket snö som egentligen kommit eftersom det blåser så och det bara YR omkring,men det är helt klart vinter igen ute !
"-Mamma,det gör ont i ögonen" sa Patric när vi var ute i morse och lämnade Hanna vid bussen och det hade han ju så rätt i.
Just nu är jag bara tacksam så länge vi får behålla strömmen,den brukar ju ha en tendens att försvinna så fort det bara varnas för lite blåst ;-)

Annars har inte den här dagen blivit riktigt som vi tänkt,
jag och Patric for ner till Anna & Tilde här på förmiddagen i tron om att barnen skulle leka och vi mammor få fika och njuta av våra semlor och prata en massa strunt en stund ;-)
Men Patric var jätte trött och ville sitta i mitt knä hela tiden och Tilde blev ledsen för att Patric inte ville leka...så efter fikat åkte vi hem igen (men semlan var GOD iaf,årets första :-).Väl hemma märker jag att Patric är stek-het och säger att han har ont i huvudet.Feber IGEN så klart :( Stackars lille gubben,så nu hoppas vi bara att det här är snabbt övergående så vi slipper ställa in hans 4-års kalas på söndag.
Just nu ligger han och sover i soffan.

Annars har veckan försvunnit i rasande fart som vanligt,
det har mest varit jobb,dagis & skola som stått på schemat för oss alla.
Jag har börjat med utbildning för det nya systemet vi får på SOS till hösten den här veckan och det är faktiskt riktigt spännande ! Massor att lära förstås men vi kommer ha mycket utbildning under våren här så förhoppningsvis ska det gå bra.

Har även hunnit med ett besök hos Petra,Nils & Oscar = världens GOASTE killar :-)
Har så svårt att förstå att de redan är 9 (!!!) månader nu,de börjar bli riktigt stora killar !!
Snart har Petra 2 små bus-pojkar att JAGA runt i huset =)
Lägger in ett par bilder på charm-trollen.



44866-11

Oscar,som var mer intresserad av maten som mamsen fixade än av mig
som var så jobbig och skulle ta kort ;-)



44866-10

Och så lille Nils :-)


44866-9

Slänger in en GLAD bild på mina bus-ungar i badet i veckan,tycker den 
är  så härlig trots att Patric blundade.

Nu ska jag sätta mig och göra en liten order till H & M oxå,fick 10 % rabatt på kläderna där så nu ska det shoppas lite sommar-kläder till mig & barnen.

Ha en jätte trevlig helg allesammans.


Måndag igen :-)

Så var det måndag igen och jag och Patric är lediga efter helgens jobb.
Men helgen har gått riktigt fort trots allt,
hade sån ångest när jag gick till jobbet i lördags,ville verkligen inte jobba.
Har nog alldeles för mycket kommit in i lunken av att gå hemma och ha det bra ;-)
Men som alltid så går det mycket bättre när man väl är på plats,har så goa kollegor oxå som gör att det blir bra tillslut :-)

Idag har vi mest slappat jag och lilleman,
och skrivit inbjudningar till Patrics 4-års kalas på söndag för dagis-kompisarna.

Det blev tillslut 8 pojkar i åldern 3-5 år *hej & hå*
Men det ska nog gå bra !
Patric önskade ett superhjälte-tema så jag har beställt lite kalas-grejor från kalas-pinglan
www.kalaspinglan.se  Dyrt men lite kul ;-)
Patric gillar inte tårta något vidare så vi ska bjuda på glass och chokladsås och bullar efter 4-åringens önske-mål ;-)
Sen ska de får leka fritt,tror inte så mycket på att styra upp ett kalas när de är så små,
de vill ju helst få leka ifred då !
Avslutar med fisk-damm gör vi ju såklart.
Det ska bli kul,även om jag gissar att mamman och pappan kommer att vara helt slut efteråt *ler*

Sen ringde en kompis här på förmiddagen och berättade att de fått vattkoppor i helgen,
vill eg att barnen ska ha det nu när de är små.Både Hanna & Patric har lyckats undvika det varje gång det härjat på dagis/fritids under åren.
Jag hade själv det som 16-åring och det är inte att rekommendera ;-)Även om jag inte var hälften så dålig som min lillebror blev som var 13 vid den tidpunkten när han fick det.Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska utsätta dem för smitta eller inte...men det passar så DÅLIGT nu.
En inkubationstid på 2 veckor och skulle de få det så blir vi sjuka lagom till våran planerade Göteborgs-resa och det vill jag INTE !
Hmm...undrar om det nånsin passar att få vattkoppor *S*
Ja ja det blir förhoppningsvis flera tillfällen ;-)
Vill ju åka till Göteborg och titta på Darin ju (som värtsa tonåringen,det är tur att jag och Anna kan skylla på att det är för Hannas och Ebbas skull som vi går dit *flinar*)


Nej he det var allt för nu !
Dags att börja med lite lunch innan Hanna kommer hem,sen är det simskoledags för Hanna i eftermiddag och simning för mig som gäller ;-)

Kram på er alla som tittar in här !!


************

Måste tillägga dagens WOW :-)
Hanna har precis kommit hem från skolan och med sig hem hade hon sin nya skol-dagbok.
Vi läste vad hon skrivit tillsammans och på raden "Vad jag vill bli när jag blir stor" har hon skrivit Astronaut-vilken härlig dröm !!!
Har aldrig hört henne uttrycka sina drömmar om framtida jobb på det viset tidigare,hon har inte vetat riktigt tidgare helt enkelt så det var så härligt att läsa och framförallt så oväntat :-))
//Jessica-med ett stort leende på läpparna.



 



Bilder från Teneriffa !

Måste lägga in lite bilder från våran resa oxå.


44866-4

Utsikten från våran balkong ner över pool-området,där vi latade oss i stort sett hela veckan :-)

44866-5

Utsikten från taket på hotellet mot havet

44866-3

Barnen på promenad en kväll i början på veckan

44866-6

Hanna badar,hon är som en fisk i vattnet nu mer,
mer under vattnet än över :-)

44866-7


Patric han trivdes bäst under parasollet och åt glass i stora lass.

All Inclusive tack och lov och han kunde hämta så många glassar han ville

(Ja...nästan iaf ;-)


44866-8
Patric & Hanna tillsammans med Jonna & Tove :-)


Fredagen den 13:e

Är inte vidskeplig egentligen men bara tanken på att det är fredagen den 13:e ger mig lite rysningar :o)

Har varit hemma med Patric några dagar eftersom han varit snorig sen vi åkte hem från Teneriffa och efter första dagen på dagis i tisdags så fick han feber.
Kändes mindre kul att ringa till jobbet och vara hemma för vård av sjukt barn efter 3,5 veckas ledigt men vad gör man ?!?!
Jag hann iaf jobba ett pass...alltid något :-)

Men igår var han piggare och feberfri hela dagen så nu hoppas jag att det har vänt !
Idag är jag ledig (ska jobba lördag & söndag sen *urk*) så det blir nog en ganska så lugn dag här idag,ska plocka undan alla jul-sakerna här och så ska Patric på ett tandläkar-besök.
Alltid lika spännande att se hur det går ;-)
Förra året var det inga problem då klättrade han själv upp i tandläkar-stolen och gapade stort...tror jag gapade lika stort brevid av bara chocken,
eftersom Hanna adrig har gjort något liknande utan protesterat vilt så hade jag nog helt enklet väntat mig samma sak av Patric !

Ikväll ska vi hem till mamma & pappa,mamma fick äntligen komma hem från lassarettet igår,så nu håller vi alla tummar att det går bra och att febern släpper framförallt!!!
Det är skönt att hon är hemma !




Fel direkt ;)

44866-1

Av nån anledning lyckades jag redigera bort bilden på barnen,så här kommer den igen !!




Välkommen till min nya blogg !!

Jag var helt enkelt tvungen att prova det här ;-)

Är verkligen amatör när det gäller bloggande och att läsa andras bloggar men tycker att det verkar riktigt spännande så jag måste prova och se om det är något för mig.

Särskilt eftersom våran hemsida havererade för många år sen och jag aldrig verkar få tid eller lust att göra en ny så känns det här som ett bra alternativ att samla bilder,tankar,dagboks-anteckningar osv.

Lägger till en bild på barnen från våran Teneriffa-resa bara för att prova :-)
Kan inte fatta att det redan gått nästan en vecka sen vi kom hem,
tiden rusar !
Längtar tillbaka till värmen !!!!!



44866-2