En ganska bra

dag idag blev det trots mina farhågor i morse ;-)
Började med att stor-städa tv-rummet,dammade överallt (inklusive vitrinskåpet),bytte dukar och dammsög innan vi bytte om och åkte till stan och handlade.
Sen damp vi ner hos frissan vid 11,30.Patric var super duktig under tiden och satt stilla och väntade och spelade gameboy :)
Jag klippte mig hos min frisör denna gången tack och lov (hade ju ett gäst-spel hos en annan frisör förra gången tyvärr)och det var så skönt att sitta där och lita helt fullt på att hon vet precis hur jag vill ha det!!
Klippte upp håret en bit,i en ganska kort page.Har ju tappat MASSOR av hår under hösten och min frisör trodde att det helt enkelt berodde på stress,att det är därför jag tappat extra mycket,och det kanske är en ganska så logisk förklaring!
Klippte dessutom lugg igen så jag kände mig riktigt nöjd när vi gick ut därifrån :)

Hemma igen så fixade Patric och jag lunch,Patric hade beställt en köttfärs-soppa med potatis och morötter.Jätte gott :)
Sen har städandet fortsatt hela dagen samtidigt som jag har hjälpt Patric att pyssla!

PysselP

Resultatet:4 stycken snögubbar att hänga i julgranen

Nu ska barnen stoppas i säng och jag ska slå in en hel hög med små presenter till adventskalendrarna...evighetsgöra men så mysigt när det är klart!!!!

Fotade förresten min magnolia i morse som knoppas för fullt,undrar om det blir några blommor till våren nu?!?Den blommar ju bara en gång om året annars!
Hela systemet är ju helt snurrigt,inte ska det vara + 10 grader ute i slutet på november?!

         

Magnolian                                      och årstidens TRISTA dimma som inte lättar alls just nu :(

Kram :)

Advents-panik !!!!!!!!!

Kan någon tala om för mig varför jag sitter här framför datorn när jag har miljoner saker att ta tag i?!??!?!
Får panik av bara tanken så jag förmodar att det är därför jag sitter här och försöker förtränga allt och läser en massa trevliga bloggar istället ;-)

Herre gud,det är ju 1:a advent på söndag och jag har inte förberett någonting!!!!!
Inte städat nånstans,inte börjat slå in ett enda av alla paketen till barnens adventskalendrar,inte bakat...osv osv och idag är min enda lediga dag innan söndag *gulp*
Dessutom har jag bokat klipptid idag,måste köpa present till min lillebror som vi ska fira på söndag och dessutom måste jag handla lite...jahaja...när ska jag hinna resten ?!?
Skulle behöva en hemhjälp!!!!!!!!!!
Nån frivillig *fniss*

Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig igen,och sova resten av dagen ;)
Var inte hemma förrän 23,40 igårkväll,var förstås super hungrig då och satte mig vid tv:n med lite filmjölk innan jag gick och la mig.
Helt speedad förstås och kunde inte somna,så vid 2 tiden tittade jag på klockan sista gången innan jag äntligen somnade.
sen är man ju förstås halv-död när klockan ringer 6,30.
Hade planerat att lägga mig en stund igen sen när Morgan & Hanna åkt till bussen men eftersom Patric steg upp med oss andra idag så kändes det inte så snällt att lägga sig igen,
så då hamnade jag här med en STOR kopp kaffe.

Nejhe,det lär inte vara någon som gör något alls åt mig om jag inte tar tag i det själv så det är väl lika bra att börja :)

Kan man förresten få önska att den här hemska dimman ute lättar lite idag oxå?!?
Det är så grått & trist ute!!
SNÖ hitåt tack :)


Trött,trött,trött!

Ja det är väl ungefär så jag känner mig :)
Den sista veckan har i stort sett bara bestått av att jobba,äta och sova och denna veckan ser ungefär likadan ut innan det ÄNTLIGEN lugnar ner sig och mitt jobb-schema återgår till mina normala 80 % *längtar*
Samtidigt måste jag säga att det har varit helt okej på jobbet de sista dagarna,jag tycker att den nya tekniken är ganska rolig trots allt även om man har MASSOR kvar att lära och ibland sitter man som ett fån framför skärmarna och har noll koll *s* (det är tur vi har handledare på plats som man kan ropa på och dra i när man behöver hjälp)

Idag är jag iaf hemma tills klockan 18 innan jag börjar jobba,
Patric ska till läkaren här senare idag för astma-kontroll och den kommer alldeles rätt i tiden med tanke på hur jobbigt han har haft det de sista veckorna.
Hans förkylning är över sedan länge men han är fortfarande TJOCK i bröstet och på mornarna låter det som om han ska hosta upp lungorna,det är så tungt så tungt *lille gubben*
Han verkar inte lida alltför mycket tack och lov utan är sitt glada jag (förutom när man ska hämta hem honom från dagis,då förvandlas han till ett "monster" som ska slåss och sparkas och skrika,då står inte mamman högt i kurs ;-)
Fast det är ju skönt att han trivs om man ska se det så :)

Nu ska jag logga in på SJ och boka tågbiljetter till Göteborg åt mig och barnen :)
Vi ska tillbringa några dagar på jul-lovet hos
Anna & co förstås,
vi längtar redan alla tre !!!!

Eftersom

min scanner verkar ha pajat *blänger på den* så har jag inte kunnat scanna in barnens skol & dagis-bilder så därför bestämde jag mig för att ta kort på dem idag så att jag åtminstone kan visa dem ;-)
Det blev inte världens bästa kvalite men det blir ett litet smak-prov iaf !!

Skolkort



Dagisbild

En dag i huvudstaden :o)

Kom i väg till Stockholm idag som planerat tack och lov,mår mycket bättre men känner att jag inte är helt hundra.Huvudet dunkar och jag är trött,trött!!
Hur som helst så blev det en riktigt trevlig dag,även om jag vaknade med miljoner fjärilar i magen.
Flyga tillhör definitivt i mina favorit-sysselsättningar och jag var ordentligt nervös i morse,
både för flygningen och för själva intervjun jag väl skulle göra framme i S-holm.

Kom iaf till Växjö flygplats (eller ja,Smalands airport-som den så fint heter nu mer ;-) och kände hur hjärtat dunkade och jag sprang på toa miljoner ggr,samtidigt som jag messade med Caroline som är minst lika flyg-rädd som jag,och som förstod hur jag kände mig :o)
Kan inte för mitt liv förstå varför jag är så rädd egentligen,var absolut inte flyg-rädd tidigare,det är något som smygit sig på mig allt eftersom åren går och det blir inte bättre snarare tvärtom så blir det värre och värre för varje gång.
Jag tror det är känslan av att inte ha nån kontroll som är jobbig,och känslan av att veta att skulle något hända så har man i regel inte en chans (även om jag vet att oddsen att det skulle hända något är betydligt större i en bil tex)
Däremot så gick det ganska så bra när vi flög hela familjen tillsammans till Teneriffa i januari,dels var jag tvungen att skärpa mig för barnens skull och dels kändes det tryggare att liksom ha alla med.

Kunde dock inte låta bli att skratta åt ett minne för några år sen,när jag,Caroline och en tjej som heter Linda skulle flyga upp till Stockholm för att gå en utbildning i början av vår tid på SOS.
Både jag och C var hel-nervösa och inte blev det bättre av att när vi skulle gå på planet så var det fullt med vätska (av nåt slag) under hela planet och det såg minst sagt ut som nåt hade gått sönder,
så jag höll på att stirra ihjäl mig i planet.
Vi stimmade tom upp stackars Linda som eg inte var ett dugg flyg-rädd ;-)
Sen kom vi upp i luften och 5 minuter senare så talar flyg-kaptenen i högtalaren och det FÖRSTA han säger är att han har tråkiga nyheter.
Mitt hjärta stannade nära på då!Trodde vi skulle störta på fläcken :o)
Tills det visade sig att de hade fel på vatten-tanken och hade fått tippa ut allt vatten (det vi såg på marken så klart) och de kunde inte bjuda på nåt kaffe under flygningen,DET var alltså den tråkiga nyheten.
Snacka om att skrämma slag på oss flyg-rädda *ler*

Nåja,framme i Bromma tog jag flyg-bussen in till City-terminalen och träffade en kvinna från huvudkontoret där och hade min intervju (som alltså var till underlag för om jag skulle få gå handledar-utbildningen i vår)
Det var en ganska svår intervju som handlade väldigt mycket om min personlighet och hur man handskades med olika situationer men det kändes trots allt ganska så bra och jag var enormt lättad när jag gick därifrån!
Pratade med min chef 10 minuter senare och fick då veta att jag blev godkänd :)

Sen mötte jag min vän Sara (som jag inte träffat på över 2 år!!!!) och vi gick en runda på stan och kikade lite i affärer,handlade lite jul-saker på Åhlens och presenter till barnens adventskalendrar.
Sen gick vi och satte oss på Pizza Hut och åt lunch och pratade och pratade!
Jätte trevligt & mysigt på alla sätta och vis!
Hade definitivt kunnat stanna kvar i Stockholm betydligt längre :-))

Flygningen hem gick bättre än resan upp men det var med stor lättnad jag klev av i Växjö igen.
Väl hemma så var mamma och pappa här med barnen och det var bara att sätta sig och äta middag,
underbart att slippa laga mat på en hel dag :)
Nu ligger barnen i sängen och jag ska lägga mig i soffan och se "Prison break" som jag spelade in igår!

Jag är sjuk

Av alla tänkbara dåliga tillfällen att bli sjuk så har jag lyckats med det nu.
Jag som nästan ALDRIG blir sjuk *muttrar*
Mådde så risigt på jobbet igår,kände mig så trött och totalt frånvarande och på lunchen när jag sovit i 10 minuter så trodde jag att jag skulle frysa ihjäl ;-)
Är helt förvånad över att jag klarade jobba de sista timmarna,kände mig helt groggy när jag körde hem.
Kom hem och tog febern,39 grader!!!!
DÅ blir man ju döds-sjuk helt plötsligt *s*

Så kvällen tillbringades i soffan,och idag känner jag mig bättre men långt ifrån bra...
Imorgon måste jag hur som helst ta flyget till Stockholm,det är väl bara att trycka i sig några alvedon och le och se glad ut och hoppas på att det går bra :o)

Ha en härlig måndag,själv ska jag slänga mig på soffan igen!


Blandad kompott!

Så var det fredag igen,veckorna rasar fram :)
Det är verkligen första advent snart *längtar*
Älskar den här tiden som kommer nu med allt julstök,förberedelser och jul-mys !

I onsdags kväll var jag,Ellen,Caroline och Petra nere på Huseby Julmarknad.
Läste nånstans att det är Sveriges största julmarknad,och jag kan varmt rekommendera den.
Det var otroligt vackert att gå där på kvällen med alla marchaller som lös,julgranar och lampor.
Tyckte att julstämningen infann sig direkt,det enda som egentligen saknades var julmusiken man velat ha i bakgrunden under tiden man gick runt ;-)
Många utställare som vanligt och det fanns mycket fint,hade kunnat handla hur mycket som helst om man bara haft obegränsat med pengar.
Efter att ha gått igenom de flesta hantverks-bodarna så hamnade vi tillslut i mattälten och provsmakade det mesta....bröd i alla dess former & smaker,ostar,korvar,godis,sill,glögg,julmust.
Hur GOTT som helst :)
Fick med mig lite godis hem,en whiskey-korv,en fetaost-röra som var gudomligt god och lite små-saker till barnens adventskalender.

Huseby 


Huseby2

Ett litet smak-prov på alla tomtar ;-)

Är fortf hemma med Patric däremot,
han är inte riktigt pigg ännu.Feberna har släppt men han är jätte tät i bröset och gurglar och hostar.
Vi ökade upp medicinerna igår och sen dess har han tack och lov inte blivit sämre så jag hoppas vi klarar hålla det i schack under helgen nu utan att behöva besöka doktorn.
Jäkla skit astma,så här dålig har han inte varit på flera år,hade nästan hoppats att det skulle växa bort nu men det verkar ju inte alls så längre :(
Nåja,det är som det är,det är skönt att det finns mediciner iaf!

Själv har jag förmodligen åkt på en ögoninflammation igen *nice*
(eller igen var nog ett dumt ord,det måste vara 2 år sen sist ;-)
Har kännt i flera dagar att det gjort ont i vä öga och det har kliat och varit lite svullet,
bytte linserna igår för att se om det blev bättre men idag är det kletigt och varigt så jag får nog snällt använda mina "älskade" glasögon (I HATE THEM!!!)några dagar och köra in till apoteket och köpa salva idag,och hoppas på att det går över snabbt,snabbt!
Patric kommenterade direkt när han klev upp idag
"Mamma varför har du glasögon"
Har dem inte speciellt ofta på mig med andra ord :o)

Nej nu är det dags att börja röja!
Ha en mysig fredag!

Här är jag

ikväll :)

Julmarknad på Huseby Bruk

Riktigt mysigt ska det bli,återkommer med en rapport imorgon!

Patric är förresten piggare idag så jag hoppas att han kan gå på dagis imorgon *håll tummarna*

Kram !

Ingen bra ide

att ta med sig Patric till simhallen igår har jag förstått !!
Tyckte att han var piggare igår efter att han hade legat med feber och varit alldeles igenkorkad utan av förkylning och sin astma under helgen så jag tänkte att det kanske inte var så farligt om han följde med mig och Hanna till simhallen.(Han fick förstås inte bada men vi tittade på Hanna medans hon tränade!)
Men han for jätte illa av värmen där och blev blekare och blekare,
stackars lille killen och mitt samvete mådde inte bra alls.
Väl hemma igen så orkade han ingenting och var alldeles kokhet så han somnade ganska snabbt,
men han har tack och lov sovit hyfsat bra i natt.
Idag tror jag inte han har nån feber ännu men han får iaf vara hemma från dagis så klart.
Farmor har lovat att han får vara där i eftermiddag så jag får jobba!

Annars har det för min del varit en helg med fullt ös,har både hunnit med Ullareds besök och en tjej-middag på stan som avslutades på krogen :)
Trevligt som bara den förstås!!!!
Det var otroligt mycket folk i Ullared men jag lyckades ändå få en del shoppat + några julklappar så det var lyckat :-)

I söndags hade vi en betydligt lugnare dag,Patric var ju inte pigg heller så det var skönt att bara kunna få stanna hemma och inne.
Vi firade fars dag förstås med paket och barnen bakade en tårta !

Bak2



Bak




Farsdag

Resultatet,väldigt god förstås :-)


Resten av veckan blir ganska så lugn,jag hoppas att Patric piggnar till så snabbt som möjligt.
Jobbar den här helgen och sen bär det av till Stockholm på tisdag,
ska gå på en intervju på huvudkontoret så att jag förhoppningsvis får gå handledar-utbidlningen i januari sen.Ska bli riktigt trevligt att komma till storstaden över dagen,längesen jag var där nu!!!

En blogg

som rört mig till tårar
Mira vår kämpe

Hade egentligen tänkt att skriva en liten uppdatering om helgen men inser att jag inte orkar utan får ta det imorgon istället,nu ska jag bänka mig i soffan tillsammans med barnen en stund innan det är dags för dem att gå och lägga sig!

Kram :)

UTMANAD

av Binks



JAG HAR:

(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x ) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
(x ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande (inte fysiskt)
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt utklädd
(x) hoppat i en lövhög
( x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) varit med i en jordbävning (jordskalv)
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) badat i månljus
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
( x) sjungit kareoke
( ) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa
( x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar (Räknas alla samtal på jobbet?Isåfall ja ;-)
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) spottat på någon jag ogillat
(x) velat spotta på någon jag ogillar
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
( ) varit otrogen
(x) varit svartsjuk

Utamanar själv-Anna,Lill-plutten,Miina,Vekis & Johanna :-)

En dikt av Marie Fredriksson

Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.
Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit..

En dag i ishallen

Idag har vi haft en riktigt mysig dag!!
Strålande sol och minusgrader ute,så det har minsann känts som vinter oxå!!

Vi åkte hemifrån halv 10 i morse och hämtade upp Mia & Thererse och åkte direkt till ishallen.
För Patric var det premiär på skridsko och efter en darrig inledning så gick det riktigt BRA!!Han tyckte det var super kul och de sista 10 minuterna klarade han tom åka själv utan hjälp-medel...underbart att se :-)
Han är inte precis rädd av sig,men det visste jag ju iofs sen innan.
Hans kompis Adam var oxå där så de hade jätte kul tillsammans.

Skridskor1

De första stapplande stegen :)

Skridskor2

Sen gick det bättre !!!

Skridskor3

Hanna

Skridskor4

Jobbigt var det ju förstås oxå....:-)

Skridskor5

Therese & Hanna

Tyvärr tog batteriet slut i kameran sen så jag kunde inte fota när Patric åkte själv men får ta bilder
nästa gång,det här ska vi definitivt göra mer :-)

Sen fortsatte vi till Max och åt lunch,förmodligen tillsammans med halva Växjö men det gick bra ändå ;-)
Dagen avslutades med liiiite shopping på Kappahl oxå (kläder till barnen)

Nu är alla 3 ute och leker i snön och jag sitter här och slappar,
är helt slut *s* Får väl kanske försöka ta tag i min enorma stryk-hög sen kanske (vill INTE!!!!)får se om inspirationen kan dyka upp om en stund.
Nu jobbar jag hela helgen så jag får väl passa på att önska alla trevlig helg!!

Kram :)


Höst-lov !

Denna veckan har Hanna höst-lov.
Morgan var hemma med barnen igår och i måndags och idag och imorgon så är jag hemma med dem,så får de nästan hela veckan ledigt.Det blir endast på fredag som de får gå på fritids/dagis och det känns helt okej (då har dessutom snälla mormor lovat att hämta dem redan efter lunch,så det blir bara en kort dag!)

Dock är ju inte vädret det allra bästa,det har pendlat enormt de sista dagarna...från storm-varningar,snö,minus-grader,ösregn,grått & trist och idag vaknade vi upp till snö och blåst igen *brr*
Men vi klarade faktiskt förmiddagen fram till 11 innan strömmen gick,man får ju vara tacksam för det lilla *ironisk*
Sen satte vi oss i bilen,jag och barnen för att försöka ta oss till mormor för att äta lunch,
vi kom förbi Vederslöv sen låg det en gran över halva vägen...tog oss förbi den och hann 200 meter innan nästa gran blockerade vägen.Då började jag faktiskt fundera på om vi skulle köra hem och stanna inne resten av dagen.
Vi vände i vilket fall (efter att tanken slagit mig att jag skulle ta fart och köra ÖVER granen så kanske jag skulle få en ny bil efter det *ha ha*) och körde en omväg runt stan för att komma till mormor.En halvtimmes extra körning bara :o)

Sen hann vi både äta och dricka kaffe innan strömmen gick hos mamma oxå ;-)
Barnen och jag for iaf vidare in till stan igen efter det och mötte Mia och Therese utanför biografen,
det var så skönt att få komma in och sätta sig i värmen och mysa med lite popcorn,snacks och läsk :)
Vi såg "Vilddjuren" och trots att den var ganska så lik "Madagaskar" så var den ganska så bra,barnen var hel-nöjda och skrattade gott genom hela filmen...även om Patric gärna hade gått på toa var 5:e minut om han fått bestämma. Att det kan vara så spännande när man är på bio *S*
Fotade med mobilen inne i biosalongen och det blev inga höjdar-bilder men jag lovade Hanna att lägga dem här,så det är bäst att lyda !

Hanna o Therese 

Therese & Hanna

Patric bio

Patric

När vi kom ut från bion så var det ordentlig ishalka ute men det hade iaf slutat snöa!
Är enormt glad att vi (eller ja,Morgan om vi nu ska vara petiga...)la på mina vinter-däck på bilen häromdagen.

Vi körde iaf vidare till sko-stället i Sandsbro och shoppade vinter-skor till barnen...man kan ju bli ruinerad för mindre !Det gick i vilket fall som helst jätte smidigt och vi fick hjälp med en gång,
Hanna fick ett par super fina stövlar och Patric vinter-kängor och jag blev 1300 kronor fattigare på 10 minuter ;-))

Efter ett stopp hos Ellen for vi hemåt igen,nöjda & glada och tack och lov var strömmen tillbaks när vi kom hem!
Och vi har faktsikt fått behålla den,förutom ett stopp på 5 minuter för en stund sen.

Nu ska jag krypa ner under täcket,imorgon ska vi vara i ishallen klockan 10 och åka skridskor...tillsammans med Mia & Therese även då :)
För Patric blir det premiär på skridskor så det ska bli riktigt roligt!!
Förmodligen blir det lunch på Max efteråt,trots att jag syndade och åt det på jobbet igårkväll oxå...men det var faktiskt min "elevs" fel så jag räknar inte det ;-))

Natti natti !